Eerste lichting “Haastrechtspeurders” zwaait af

Bestuurlijke topvrouwen reiken diploma’s Haastrechtspeurders uit

Wethouder Dilia Blok en Vrouwe Paulina le Fèvre de Montigny - Bisdom van Vliet reikten woensdag 20 april de laatste Haastrechtspeurders-diploma’s uit aan groep 6/7 van de St. Catharinaschool.

Speuren in de geschiedenis
De leerlingen mogen zich vanaf nu ‘Haastrechtspeurder’ noemen. In drie avonturen leerden ruim 70 kinderen van de groepen 7 van de drie basisscholen in Haastrecht alles over de geschiedenis van hun stad. Het project is een samenwerking van de Historische Vereniging Haastrecht, Museum Gemaal De Hooge Boezem achter Haastrecht, Museum Bisdom Van Vliet, Streekarchief Midden-Holland en de Brede School Gouda.

Verleden en heden
De jonge speurders gingen in het eerste avontuur met de Historische Vereniging op pad door de stad. In het tweede avontuur in Museum Gemaal De Hooge Boezem achter Haastrecht verdiepten ze zich in de poldergeschiedenis en de waterbeheersing en in het derde avontuur deden ze Museum Bisdom van Vliet aan. Tijdens de avonturen ontmoetten de kinderen verschillende historische personages, zoals de poortwachter, de laatste burgemeester, de dijkgraaf en de machinist, een ooggetuige van de watersnoodramp van 1953 en Vrouwe Paulina Bisdom van Vliet. Het historische personage reikte, samen met de hedendaagse bestuurder Dilia Blok, in de Overtuin de diploma’s uit.

Reacties