Protestbordenwerkplaats in de Chocoladefabriek

Ze zijn veel in het nieuws: demonstraties. Overal in de wereld gaan mensen de straat op om hun stem te laten horen in politieke en maatschappelijke kwesties. Ook Nederland loopt mee: op zaterdag 11 maart staat er in Amsterdam (vrouwen)mars gepland voor gelijke rechten en meer compassie in de wereld. Niet geheel toevallig in deze week, op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Bovendien is het dit jaar 100 jaar geleden dat het (passieve) kiesrecht voor vrouwen is ingevoerd. Ook toen werden er grote demonstratieoptochten georganiseerd.

Niet alleen de grote aantallen vallen op, maar ook de protestborden zelf. Veel demonstranten laten als tegenwicht op de verharding en negativiteit in de wereld juist een positief tegengeluid horen. De sociale media staan bol van de beste, meest humoristische en meest ludieke protestborden uit de hele wereld. Vaak weer terugverwijzend naar de geschiedenis.

Wil je ook geïnspireerd op pad met een goed protestbord? Kom dan op vrijdag 10 maart tussen 14:00 en 17:00 uur naar de pop-up protestbordenwerkplaats in de Chocoladefabriek (Klein Amerika 20, Gouda). Er is karton, er zijn stiften en de beste borden van de afgelopen 100 jaar komen nog eens voorbij. Demonstreren is creëren, en van een goed protestbord maak je een klein kunstwerk.

Reacties